Zonguldak Infrastructuur

Zonguldak is een stad in Turkije en de hoofdstad van de gelijknamige provincie Zonguldak. In 2009 had de stad 108.792 inwoners. Het is een belangrijke havenstad aan de Zwarte Zee en is beroemd vanwege zijn kolenmijnen en die is gevestigd in het jaar 1849. De naam Zonguldak komt van Zon Göl Dag, een naam die aan het gebied is gegeven door Franse mijnondernemingen.

In de zomers is het warm en vochtig, en in Juli en Augustus is de gemiddelde temperatuur rond de 21 graden celcius. In de winter is het koel en vochtig, en in Januari en Februari is de gemiddelde temperatuur rond de 6 graden celcius. Het Turkse Zwarte Zee kust is de temperatuur van de water altijd koel en schommelt tussen 8 – 20 graden celcius gedurende het hele jaar.

Zonguldak heeft zeer mooie stranden in Kopuz en Uzunkum, u kan kiezen uit de theetuinen of de restaurants tijdens het kijken van de mooie plaatsen. Als u van de natuur houdt kan u heel veel foto’s maken. Nog een mooie en aparte plaats is Cerberus die in een grot verbleef en genaamd is als"Cehennemagzi" (Ingang naar de hel), de grot is in de buurt van Kavakderesi buiten Eregli.

Eregli heeft mooie stranden en is een toevluchtsoord voor schepen. En u moet vooral niet vergeten om de heerlijke aardbeiden van Eregli te proeven want die zijn het lekkerste van de hele wereld.

Winkelen & Cadeaus

In de stad Zonguldak kan u heel veel winkels vinden in de grote winkelcentrums. Als u op zoek bent naar souvenirs kunt u het beste kleine steden en dorpen bezoeken rond de stad. Tijdens het bezoeken van de dorpen die zich bevinden in de bos kan u genieten van het mooie en grote landschap en de handwerk kunst. In de bazaar van de stad, kan u kleine houten versieringen zien die past bij uw creatieve decoratie. In de stad van Devrek, kunt u mooie en goede loopstokken kopen met mooie versieringen.

 

Natuur sporten

In de water sportcentrum van Erdemir Beach, kan u waterskiën en windsurfen. Naast wandelen, bergbeklimmen, zijn wild leven fotografie en jeepsafari ook beschikbaar. Elke zomer wordt de Yacht Rally georganiseerd in de regio. Yachting is nu ook zeer populair geworden in de afgelopen jaren. Het wilde leven is goed bewaard gebleven. Jagen is populair onder de lokale bevolking tijdens de herfst en de lente. De vissen zijn zowel in zout en zoet water beschikbaar.

 


Positive SSL