Izmir Infrastructuur

Izmir ligt in het westen van Turkije, aan de Egeïsche Zee en aan de Golf van Izmir. Izmir is de derde stad van Turkije en heeft de tweede grootste haven van het land.

'De mooie stad', zoals Izmir in Turkije wordt genoemd, verwelkomt de bezoeker met een warmte en vriendelijkheid, de roemruchte Turkse gastvrijheid waardig.  Izmir, een stad van tegenstellingen, biedt de bezoeker het beste van zowel de moderne als de oude wereld; doordrenkt met geschiedenis en tegelijkertijd een zinderende wereldstad. Met warme zomers en zachte winters, waardoor Izmir het hele jaar door een gewilde bestemming is.

 Izmir heeft een gematigd klimaat met zachte winters en warme zomers, dat is waarschijnlijk de reden waarom het leven op straat zo levendig is.

Als je een wandeling gaat maken over de Kordon krijg je een eindeloze lijn van restaurants, bistro's, bars, cafés en theehuizen.  De stad Izmir bezit zelf geen stranden, als u vanaf de stad een korte reis gaat maken naar het noorden, oosten of zuiden daar kan u wel rustige afgelegen stranden vinden, de keuze is aan u.

Na de Turkse revolutionaire oorlog een groot deel van de stad moest worden herbouwd; als gevolg van de stad vandaag  is er een interessante mix van moderne hoge gebouwen met brede boulevards. Er zijn nog veel traditionele huizen en kastelen verstopt om  te ontdekken.

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De regio is bewoond sinds AD 3000, daarom is het gebied rijk aan historische bezienswaardigheden, deze zijn te vinden in de stad (Kadifekale - Bayrakli). Maar als u een korte rit gaat maken omgeving izmir, kan u deze plaatsen verkennen:  Efeze, Pregamum, Sardes en nog meerdere.

  

Het nachtleven in Izmir is levendig en het wordt nog levendiger de hele tijd, heb je een behoefte  om de hele nacht te rocken, in izmir zijn er heel veel moderne disco's en nachtclubs en u kan tot de zonsopgang uw laatste energie opdoen.


Positive SSL