Gocek Infrastructuur

Göcek ligt tussen Dalaman en Fethiye in en is een wonderschone mix van groene en blauwe kleuren, Het groen van de prachtige beboste omgeving, het blauw van de Middellandse Zee. Beschermd door de beboste uitlopers van het Taurusgebergte, kijkt het uit over de talrijke eilanden en beschutte baaien in deze prachtige kloof.Het plaatsje ligt aan een grote afgeschermde baai die dient als natuurlijke haven en is populair onder de buitenlanders, Turkse en internationale bekendheden.

Ondanks de populariteit is en blijft het een rustig en vredig plaatsje met een gezellige promenade met winkels, bars en restaurants. Wanneer je in het centrum aankomt, zult u een lange straat zien Turgut Ozal Street genoemd die tal van outlets biedt voor antieke en moderne tapijten en textiel, cadeaushops, restaurants, etc. Het is mogelijk om al uw behoeften te vinden in deze straat. Elke zondag is de lokale bazaar geopend waar voornamelijk fruit en kleding wordt verkocht. Omdat het een zeil stadje is en de meeste boten weer vroeg vertrekken is het nachtleven rustig.

Het openbare strand ligt op 10 minuten rijden met een dolmus. Met de watertaxi kunt u naar een van de 12 eilanden met een groot strand. Gocek is een uitstekende basis voor zeiltochten langs de prachtige kust, zoals de 12 eilanden tour. U kunt de 12 eilanden ook zelfstandig bezoeken en waarbij u met geluk wellicht nog dolfijnen of zeeschildpadden ziet. Op sommige eilanden treft u Byzantijnse ruines, soms enkel een restaurant en een prachtige natuur aan. In de nabije omgeving zijn er vele oude steden en ruines te bezoeken zoals Afrodit Koyu, diverse overblijfselen van de Lycische beschaving.

Göcek is één van de oude Lycische nederzettingen gevonden tussen die van Fethiye en Caunos. Helaas zijn er slechts een paar ruïnes overgebleven uit het oude Kalimche. Gocek heeft nog steeds zijn geheimen want historische schrijvers hebben de activa en de geschiedenis in de regio niet in detail bekendgemaakt. Voorbeelden van rotsgraven, monumenten en baden zijn te vinden in de baaien en langs de snelweg van Fethiye. Er zijn ook enkele ruïnes op de Tersane eilanden behorend tot zowel de oude als de recente geschiedenis.
De afstand tussen Göcek en de internationale luchthaven van Dalaman is teruggebracht tot 22 km. Chartervluchten naar de luchthavens van Dalaman vertrekken heel vaak vanaf de grote luchthavens overal ter wereld tussen april/mei en oktober/november en in mindere mate tussen half november en april. Er zijn veel luchtvaarmaatschappijen die direct vliegen naar Istanbul; Izmir en Antalya en binnenlandse luchtvaartmaatschappijen hebben regelmatige vlucht van en naar Dalaman. De vlucht van Dalaman naar Bodrum Airport duurt ongeveer een uur.


Positive SSL