Fethiye Infrastructuur

Fethiye is een authentiek havenplaatsje dat zijn eigen karakter heeft behouden ondanks zijn populariteit. Fethiye ligt aan de Turkse Riviera op ca. 60 km van de luchthaven Dalaman en Op ca. 120 km ten zuidoosten van Marmaris.


Het alledaagse Turkse leven vindt plaats naast het ritme van de toeristen. Het heeft een eigen weekmarkt die een bezoek meer dan waard is. Maar er is ook een dagelijkse overdekte versmarkt en veel winkel mogelijkheden. Er is een groot aanbod aan restaurants in de smalle straten en langs de havenkade, wat een goede plek is voor een avond wandeling voordat je gaat genieten van een heerlijke maaltijd met versgevangen vis


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een trip door de bergen van Fethiye brengt je naar bossen met dennenbomen en het prachtige oord Olü deniz. Voor je ligt de golvende baai en het belangrijke strand Belcekiz en aan de andere kant ligt de lagune waar het zijn naam aan ontleend, de dode zee die omringd is door een prachtig fijn zandstrand. Men vraagt een kleine vergoeding om de lagune te betreden wat een natuurreservaat is. Het water is helder en turkoois en dit gebied is welverdiend een van de meest gefotografeerde van heel Turkije.


Het bergdorpje Hisaronu dat tussen Olü Deniz en Fethiye ligt heeft zich zonder twijfel de laatste jaren ontwikkeld tot een levendig oord. In de zomer gonst de hoofdstraat met levendige bars, clubs en een gevarieerd aanbod aan restaurants en winkels. Het is een mooie omgeving omringd door heuvels begroeid met dennenbomen die over Olü Deniz uitkijken. Dit is een ideale basis voor degenen die van een levendige atmosfeer houden en het ligt op een kort ritje rijden met de dolmus naar het strand van Olü Deniz en de winkels van Fethiye.


Dicht bij Hisaronu Ligt Ovacik wat veel rustiger is en ideaal voor degenen die willen genieten van de overdaad van het berglandschap en is omringd door de prachtige landschap van heuvels begroeid met dennenbomen. Er is een regelmatige dolmus of taxi service naar Hisaronu van waar uit je eenvoudig de omgeving kunt ontdekking.

Calis strand bevindt zich in de baai van Fethiye en ligt op een korte rit met de dolmus van de stad zelf. Het is een relaxt en ongedwongen oord en gedurende de zomer is de kustweg afgesloten voor verkeer zodat de rustige en vredige sfeer behouden blijft. Er is genoeg te doen met zijn gevarieerd aanbod van winkels, bars en restaurants langs de boulevard. Je hebt een prachtig uitzicht over de baai van het lang uitgestrekte strand met de bergen op afstand.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fethiye is het vroegere Telmessos (ca. 400 voor Christus) en is gebouw tegen de Mendos berg. Na de aardbeving in 1957 is Fethiye weer opgebouwd, dus veel oude gebouwen vindt u niet meer. Wel zijn de oude Lycische koningsgraven (daterend uit 450 voor Christus) nog te bezichtigen, welke in de wand van de Mendos berg zijn gebouwd. De mooiste is de graftombe van Amynthas (uit 350 voor Christus), gebouwd in Dorische stijl. Vanaf de tombes heeft u een prachtig uitzicht over de stad Fethiye, de baai en in de verte Çalis. Als het donker wordt, worden de tombes verlicht en biedt het geheel een prachtig plaatje.

De ruïnes van het oude fort van Fethiye, destijds gebouwd door de ridders van Rhodos, zijn herinneringen aan de eens gouden tijden van de stad. Ook is het oude amfitheater nog te zien. Het theater ligt vlak achter de haven en de toeschouwers hadden vroeger tijdens een voorstelling prachtig zicht op zee.


Positive SSL