Datca Infrastructuur

Datça is waar de Egeïsche Zee aan de Middellandse Zee. Een zijde van de 70 kilometer lange Datça schiereiland, dat zich uitstrekt van het westen van Marmaris, is lapped door de wateren van de Egeïsche Zee en aan de andere kant door die van de Middellandse Zee. Degenen die naar het einde van dit schiereiland, waar de oude stad van Knidos is gevestigd, kan zien dat de binnenste haven van de stad is in de Middellandse Zee en de buitenste poort in de Egeïsche Zee. De Datça schiereiland is een grote, te beginnen bij het smalste punt van het schiereiland, waar de haven van Bencik is en stretching helemaal naar Knidos.

Op zijn smalste punt, de kant naar de Golf van Hisarönü waar Bencik is en de kant naar de Bördübet, blijkt uit zoek op een kaart, alsof het zou kunnen splitsen van het vasteland op elk gewenst moment. De afstand tussen de twee partijen is slechts 800 meter.

U moet niet denken van Datça als een plaats voor een dag een bezoek. Rond het schiereiland vindt u zoveel als 52 inhammen, waarvan sommige alleen kan worden bereikt door zee en die voor een volledige dag alleen aan jou. U moet dan de prachtige zee met de stilte van aquarium en de baaien en stranden in Datça niet vergeten. 

 U kunt  kleine en mooie hotels vinden, met de boot varen en inhammen zien, ontdekkingen doen in de indrukwekkende ruïnes van de antieke stad Knidos en schat herinneringen hebben aan de Datça avonden.

U moet uw vakantie in Datça niet afzien van een bezoek aan sites rond de stad. Er zijn natuurlijk de prachtige zandstranden en de zon, maar er is ook meer dan dat. Minibussen loopt van Datça naar het nabijgelegen inhammen en de oude stad van Knidos, of u kunt deze bestemmingen bereiken door uzelf of het rijden met een gedeelde boot. Indien u niet beschikt over uw eigen voertuig, raden wij u aan een van de dagelijkse rondvaarten. Er is genoeg vis in de wateren van Datça. U vindt er zeer geschikt rotsen uit te werpen een visserij-lijn. De Datça inhammen zijn ook ideaal voor diegenen die geïnteresseerd zijn in windsurfen of te duiken en de inspanning wordt terugbetaald wanneer je de rijkdommen onder de zeebodem ziet. 


Positive SSL