Bursa Infrastructuur

   

Bursa is de eerste hoofdstad van het Ottomaanse Rijk met een geschiedenis die teruggaat tot 4000 voor Christus in het hart van de zijde en Turkije’s vierde grootste specerijenhandel geavanceerde stad.

 

De stad die tegenwoordig eeuwenlang vele beschavingen en religies geweest is. Is de hoofdstad van de spil van vele monumenten en historische werken.  Skyline van de stad bestaat uit historische bezienswaardigheden, variërend van moskeeën om madrassa's en van kerken tot baden.


ULU CAMI (GROTE MOSKEE)

 Ulu Cami is de grootste moskee in Bursa en een mijlpaal van de vroege Ottomaanse architectuur waarin veel elementen uit de Seltsjoekse architectuur gebruikt. Besteld door Sultan Bayezid I, werd de moskee ontworpen en gebouwd door architect Ali Neccar in 1396-1399. Het is een groot rechthoekig gebouw met twintig koepels in vier rijen van vijf die worden ondersteund door twaalf kolommen. Vermoedelijk de twintig koepels werden gebouwd in plaats van de twintig afzonderlijke moskeeën die Sultan Bayezid ik voor het winnen van de Slag bij Nicopolis in 1396 had beloofd. De moskee heeft twee minaretten. Om aandacht te trekken om haar natuurlijke schoonheid en haar rijke culturele erfgoed is Bursa ook veel liever een vakantieoord voor de wintersport. Uludağ in Bursa wordt bezocht door zowel de winter en van buitensport liefhebbers.

 

 


 ULUDAĞ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uludağ, Een van het hele jaar door de hoogste bergen van de Marmara-regio is open voor het toerisme en een van de mooiste schoonheid van de prachtige natuur van Turkije.

Uludağ, oplopend tot 2543 meter en binnen de stadsgrenzen van Bursa, is de grootste wintersport en natuur centrum van Turkije.

Uludağ, is een uitnodigende plek  voor toeristen om zijn prachtige natuur en een spectaculair uitzicht te bezoeken in elk seizoen.


 

De thuisbasis van vele islamitische, christelijke en joodse monumenten is Bursa ook de site van de tal raadsvergaderingen die groot belang zijn voor de christenen. Binnen de provincie Bursa, is Iznik de belangrijkste van de acht christelijke bedevaartsoorden die gevestigd is in Turkije.

Bursa heeft een gematigd klimaat en is bekend om zijn grote winkelcentra, bazaars en musea. De regio is koel in de zomer en mild in de winter.

 

Een van de belangrijkste bijdragen van Bursa  is de geschiedenis van de Turkse cultuur het Karagöz schaduw theater. Schaduw Theater heeft het land van Bursa in de 17e eeuw bereikt en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke hoeksteen van de Turkse cultuur.

Wie zou niet een schilderachtige stad die een verscheidenheid aan monumenten van verschillende culturen graag rondkijken?


Positive SSL