Bodrum Infrastructuur

Bodrum, het vroegere Halikarnassos, met zijn schilderachtige straatjes, witte huizen, prachtige bloementaferelen, laagbouw, een fraaie ligging op het schiereiland aan de baai van Gokova, een imposant kruisridderslot, een grote jachthaven, een heuvelachtige omgeving waar de vele accommodaties op vaak sierlijke wijze zijn aangelegd, is een badplaats die door de jaren heen altijd een draagkrachtig en artistiek publiek heeft getrokken.

De stranden van Bodrum bevinden zich buiten het stadje. Uitgestrekte zandstranden met volop helder zeewater vindt u in het levendige Gumbet, in het rustige Bitez of Turgutreis. Bij het strand van Gumusluk vindt u de deels verdronken ruines van het antieke Myndos.

.

Uitgaan kunt u met name in Bodrum zelf en in Gumbet, waar de grootste openlucht discotheek van Turkije, Halicarnas, bevindt. De pittoreske plaatsen Bitez en Turgutreis bieden een combinatie van schitterende stranden en een volledig aanbod aan restaurants, terrasjes en bars.

Bodrum wordt ook wel het Turkse St. Tropez genoemd. Bodrum is het trefpunt van watersportliefhebbers. Deze badplaats ademt een geheel eigen sfeer en behoort tot de meest schilderachtige en tevens meest bruisende vakantieplaatsen van Turkije.


Positive SSL