Altinkum Infrastructuur

Aan de zuidwestkust van Turkije ligt Altinkum, met ongeveer 2.000 inwoners. De letterlijke betekenis van de naam Altinkum is "gouden zand". De badplaats beschikt over een kilometers lange boulevard, die langs de Egeïsche Zee loopt. In Altinkum zelf zijn drie stranden te vinden. De plaats loopt over in het dorp Didim, waar het tevens onderdeel van is. De afstand tot Bodrum is ongeveer 100 kilometer, terwijl Kusadasi op ongeveer 90 kilometer afstand ligt. Ook het populaire Griekse eiland Kos bevindt zich in de buurt, op ongeveer een uur varen.

Altinkum beschikt over drie mooie zandstranden. Hier kunt u genieten van het fijne Turkse klimaat, en natuurlijk lekker zwemmen in de Egeïsche Zee. Aan het strand vindt u een kilometerslange boulevard, waar u gezellig overheen kunt slenteren. De zee in de buurt van Altinkum is ondiep, en het water is er rustig. Om deze reden is het strand ook zeer geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen.


Dankzij het Middellandse zeeklimaat waarover Altinkum beschikt, profiteert deze regio van warme zomers en milde winters. Met name in de periode april tot en met september is warm en zonnig weer bijna gegarandeerd. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur boven de 30 graden en regent het hier nauwelijks. Ook de zeetemperatuur is in deze periode met gemiddeld 23 graden zeer aangenaam.

Voor de natuur- en cultuurliefhebber is  Altinkum uitstekend. U bevindt zich hier in een prachtige omgeving, met vele historische plaatsen nabij. Zo kunt u bijvoorbeeld de Apollo-tempel bezoeken, die ongeveer 8 eeuwen voor Christus gebouwd is. Daarnaast vindt u in de omgeving vele ruïnes, grotten, authentieke dorpjes en andere culturele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn.Altinkum is een levendige badplaats met een grote hoeveelheid cafés, bars, restaurants en andere uitgaansgelegenheden. Met name bij de jachthaven vindt u diverse discotheken. Het centrum van de plaats is autovrij en erg geliefd bij toeristen, die onder andere uit Engeland en andere delen van Turkije afkomstig zijn. Elke week is er een wekelijkse markt waar u kleding, specerijen, groente en fruit en nog meer andere dingen kunt kopen. U kunt met de Dolmus (kleine busje)  naar de markt gaan. Op de stranden kunnen diverse watersporten beoefend worden, die hier door particulieren worden aangeboden. Daarnaast bevinden zich een aquapark en meerdere golfbanen in de buurt.

De dichtstbijzijnde luchthaven in de buurt van Altinkum is gevestigd in Bodrum, op ongeveer 68 kilometer afstand. De reistijd van en naar het vliegveld bedraagt vanaf Altinkum ongeveer anderhalf uur. Vanaf Amsterdam is het ongeveer 3,5 uur vliegen naar Bodrum. Er zijn verschillende vliegmaatschappijen die vanuit Nederland vluchten naar deze luchthaven verzorgen.


Positive SSL