Nieuws Vastgoedmarkt in Istanbul is op Stand Still en Coastal Property Prijzen Stijgen

Over het algemeen was de prijsstijging van het onroerend goed in Turkije het afgelopen jaar overweldigend. Echter, de vastgoedprijzen in Istanbul waren na de verkiezingen en de economische vertraging stabiel.


De nieuwkomer Izmir, de parel van de Egeïsche Zee, heeft de prijsstijging van 21% op jaarbasis het meest zien stijgen. De tweede meest aantrekkelijke locatie voor de vastgoedbeleggers was Antalya met een prijsstijging van ongeveer 15%. De hoofdstad van Turkije Ankara heeft ook een enigszins bevredigende 8% gezien.


 

Izmir, de derde grootste stad van Turkije, is verwaarloosd en in het verleden onderontwikkeld gebleven. De afgelopen twee jaar heeft de regering echter zeer bevredigende investeringen gedaan, zoals; aanleg van de hoofdwegen van de stad, verbinden van districten met gemakkelijke toegang, tunnels, landschapsarchitectuur, Izmir internationaal tentoonstellingscentrum, wederopbouw van de haven van Izmir die van het grootste belang is voor handel met Europa en veel recent aangekondigde projecten die Izmir nog verder zullen ontwikkelen.


De inwoners van Izmir zijn verbaasd over de opkomst van hun stad en leggen dit uit als het begin van een goed gestructureerde maar vertraagde sprong waar ze al jaren op wachten. Izmir breidt zich naar het noorden uit richting Cigli en in het zuiden richting Aydin / Kusadasi.


Recente tv-programma's met de schoonheid van Izmir, wekelijkse soapseries en documentaires trekken interne immigratie aan, voornamelijk uit Istanbul, die zich willen terugtrekken in een meer ontspannen en minder stressvolle stad met minder verkeer en een betere levenskwaliteit. Daarom neemt de interne immigratie, die de ruggengraat van de vastgoedprijs vormt, toe en de lokale markt aangemoedigd door de overheidshervormingen, genieten de vastgoedbeleggers van een gezond rendement.


Aan de andere kant begonnen recentelijk veel luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks vluchten vanuit de GCC-landen naar de luchthaven Izmir Adnan Menderes International. Het aantal buitenlandse bezoekers aan de stad begon al snel te stijgen. De meerderheid van de buitenlanders die Izmir bezochten, heeft gezegd dat ze Turkije vaak hebben bezocht, maar nooit eerder in Izmir zijn geweest. Nu zien ze wat Izmir te bieden heeft en zijn ze bereid om opnieuw te bezoeken en willen ze mogelijk de volgende keer meer tijd doorbrengen in Izmir.


Met de lokale aantrekkingskracht van buitenlandse en lokale kopers van onroerend goed evenals vastgoedbeleggers, zal Izmir binnenkort getuige zijn van een vastgoedhausse, omdat de stukjes van de puzzel op de juiste plaats lijken te zijn.


De huidige gemiddelde vierkante meterprijs in Izmir is 3.185 TL in vergelijking met vorig jaar 2.600 TL. Op sommige locaties bereikte de prijsstijging meer dan 40% op jaarbasis. Bouw- en urbanisatieprojecten zijn ook in ontwikkeling waarbij de op twee na grootste stad van Turkije, de parel van Aegean Izmir, wordt ontwikkeld.

 


Positive SSL