Nieuws Goed Nieuws Voor de Burgers Die een Woning Hebben Gekocht van Stedelijke Transformatie!

ZE KUNNEN TAPU-KOSTEN TERUG NEMEN ...


De hoofdvereniging voor onroerendgoedrecht, Ali Güvenç Kiraz, legde uit dat de burgers hun tapu-vergoedingen die ze hebben betaald tijdens het kopen en verkopen van hun eigendommen kunnen terugnemen. De tapu-kosten betalen de verkoopprijs van het onroerend goed.


De burgers - die de tapu-kosten terug willen nemen - moeten na juli 25,2014 hun huizen en winkels hebben gekocht. Deze wet is ook geldig voor eigenaren van winkels en de constructeurs.


De wet nummer 6306 heeft de burgers veel rechten op dit gebied gegeven. Volgens deze wet kunnen burgers de kosten terugkrijgen, ongeacht hoeveel ze betalen. De wet dekt de betalingen vóór de bouw en de eerste verkopen na de bouw.


Hoe wil je doorgaan om de tapu-kosten terug te nemen?

1- Nadat de aan- en verkooptransacties zijn uitgevoerd, moeten ze binnen 30 dagen het betreffende belastingkantoor voor de correctie toepassen. De burgers moeten een paar noodzakelijke documenten aan het belastingkantoor verstrekken; betalingsbewijs, kopie van eigendomsbewijs, risicovolle bouwvrijstellingsbrief, risicovolle bouwakte en contract.


Als er 30 dagen zijn verstreken sinds de aankoop en verkoop, moeten ze zich aanmelden bij de belastingdienst.


2- Als het belastingkantoor en de belastingdienst de aanvraag niet accepteren, moeten de eigenaren ze binnen 30 dagen vervolgen bij de belastingrechters met de aanvullende documenten;


- Belastingontvangstbewijs

- Fotokopie van de factuur met akte van eigendom

- Riskant bouwdocument

- Risk Building Exemption Certificate

- Contractvoorbeeld


Het aanbieden van de beslissingen en resultaten van de steekproefhoven die zijn voltooid, zijn erg belangrijk voor de beoordeling van het vonnis.


Alle consumenten en constructeurs moeten deze zaak binnen 5 jaar na de datum van verkoop openen om van dit voordeel te profiteren.

In de afgelopen jaren werd 2% van de eigendomsakte betaald door de verkoper en 2% door de koper. Maar nu werden de eigendomsakte teruggebracht tot 3% van% 4 in mei 2018 tot oktober 2018. Volgens de wet zullen burgers het terug kunnen krijgen, ongeacht hoeveel ze al eerder hebben betaald.


Als u meer informatie nodig heeft, kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen. Ons telefoonnummer is 00 90 530 069 58 57. U kunt ons bellen of uw vragen stellen via WhatsApp of e-mail info@myvillaturkey.com.

 


Positive SSL