Nieuws Buitenlandse kopers en investeerders blijven naar keuze Turkije

Volgens statistieken van de TSI (Statistical Institute van Turkije); 9.595 woningen werden verkocht voor investeringen of residentieel gebruik in de eerste helft van 2017, dezelfde periode van 2018, een stijging van 18,8% werd waargenomen. Wanneer we kijken naar de belangrijkste redenen waarom de buitenlanders eigendommen in Turkije kopen, spelen wisselkoersen, overheidsincentives om buitenlandse investeerders aan te trekken en occasionele regelingen een belangrijke rol.


In de periode januari-juni 2018 werden in totaal 11.816 huizen verkocht aan buitenlanders. Istanbul nam de eerste plaats in de verkoop van buitenlandse huizen. Buitenlanders kochten in deze periode 3.999 huizen in Istanbul. De grootste en grootste stad van Turkije, Istanbul, biedt veel wolkenkrabberprojecten en trekt investeerders aan.


Antalya, de hoofdstad van het zomertoerisme, werd de populairste bestemming na Istanbul. In dezelfde periode werden 2.883 wooneenheden verkocht in Antalya en de derde plaats is Bursa, die snel en effectief op de markt is gekomen. Tijdens deze periode werden 702 huizen verkocht in Bursa. In de verkooporder van huizen stond Yalova op de vierde plaats, gevolgd door TrabzonAnkara, Mersin, Sakarya, Aydin en Muğla. In andere provincies kochten buitenlanders 905 huizen in de eerste helft van vorig jaar, in dezelfde periode van dit jaar werden 1.326 huizen verkocht met een toename van 31,8%.


De meeste kopers van onroerend goed waren Irakezen met 3.805 onroerend goed. De tweede bestelling wordt gevolgd door de verkoop van 3.345 huizen, Saoedi-Arabië. De derde plaats is Koeweit met 1.691 verkopen. De Britten hebben in totaal 794 huizen gekocht. Volgens de statistieken, verkiezen de Britten vakantiedorpen in de Egeïsche en Mediterrane gebieden zoals DidimFethiyeBodrum en Kalkan.


Als gevolg van de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten is ons land de thuisbasis van veel buitenlanders geworden. Turkije verhoogt ook hun vraag naar huiseigendom en verleent Turks burgerschap aan mensen die in onroerend goed investeren of meer dan 1 miljoen dollar hebben gekocht. Met deze wet zal het aantal verkochte huizen aan buitenlandse investeerders, met name uit de Golfstaten, naar verwachting met 50-60 duizend per jaar toenemen.


Vertegenwoordigers in de vastgoedsector verklaren dat het mogelijk is om het aantal buitenlandse woningen te vergroten.


De verwachting van de sector is dat het investeringsbedrag van 1 miljoen dollar 300 duizend dollar zal dalen. Als deze daling optreedt, wordt verwacht dat buitenlandse verkopen meer dan 10 miljard dollar zullen bedragen.


Als u informatie over het huidige onroerend goed wilt ontvangen over campagnes, innovaties en voordelige investeringsprojecten, kunt u hier het formulier invullen en u aanmelden voor onze nieuwsbrief.

 


Positive SSL